На візи у країни Євросоюзу українці витрачають 40 мільйонів євро щороку

Вівторок, 31 липня 2012, 15:56

На візи до країн Євросоюзу українці щороку витрачають близько 40 мільйонів євро, водночас понад 40% заявників звертаються за допомогою до нелегальних або напівлегальних фірм-посередників.

Про це повідомили представники громадської ініціативи "Європа без бар’єрів", передає "Радіо Свобода".

"На сайті однієї такої фірми-посередника написано: Шенгенська віза всього за 190 євро. Акція це в них така (а зазвичай це 250). З’ясувалося, що за 190 євро людина отримує одноразову Шенгенську візу з метою в’їзду "туризм", отриману в консульстві Польщі. Польський "шенген" – це взагалі найпростіше, що можна оформити. Для цього не вимагається взагалі нічого, крім оплаченого ваучера готелю, паспорта і 35 євро", – сказав головний редактор журналу "Український туризм" Юрій Самойлов.

Раніше МЗС України та посольства країн-членів ЄС неодноразово попереджали українців не користуватися у питанні отримання віз послугами посередників та неакредитованих туристичних фірм.

Реклама:

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ України досягнуло домовленості з Польщею, Литвою та Словаччиною про скасування плати за національні візи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!