Британська ВР в II кварталі отримала збиток

Вівторок, 31 липня 2012, 15:03

Британська нафтова компанія BP Plc показала найгірші результати другого кварталу серед аналогічних компаній через $5-мільярдне зниження вартості американських активів.

Вартість НПЗ в США, що належать ВР, скоротилася на 2,7 мільярда доларів, а активів з видобутку сланцевого газу - на 2,1 мільярда доларів через падіння цін на газ в США і зупинку проекту Liberty на Алясці, пише Reuters.

Крім цього ВР відклала ще 847 мільйонів доларів на ліквідацію наслідків розливу нафти в Мексиканській затоці в 2010 році.

Загальна сума витрат у зв'язку з цією катастрофою досягла 38 мільярдів доларів, що перевищує прибуток компанії за два роки при поточних цінах на нафту.

Реклама:

За другий квартал BP отримала збиток в 1,4 мільярда доларів. Без урахування разових збитків та інших статей прибуток знизився до 3,7 мільярда доларів з 5,7 мільярда доларів в другому кварталі 2011 року при прогнозах в 4,4 мільярда доларів.

Чистий прибуток третьої за розміром видобутку нафтової компанії Росії ТНК-BP, половина якої належить ВР, знизилася в другому кварталі на 60%.

Акції BP 31 липня втратили більше 3%.

Як повідомлялося, директори від російського акціонера ТНК-ВР ААР проголосували проти запропонованих BP додаткових дивідендів в розмірі 1 мільярд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: