"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рішення парламенту не скасувало китайський кредит на 3 мільярди доларів – Присяжнюк

Вівторок, 31 липня 2012, 14:25

Прийняте Верховною радою у понеділок рішення про скасування залучення від Китаю 3 млрд доларів не означає відмови Україні від цих коштів.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Пріясяжнюк, пише газета "Дело".

"Виникла інформаційна плутанина, причому депутати-опоненти самі не розібралися в своїх оцінках того, що сталося", - сказав міністр.

Він нагадав, що згідно з домовленостями з китайським Ексімбанком, був прийнятий законопроект, що передбачає виділення державних гарантій.

Реклама:

"Але в зв'язку з досогласованіямі з китайською стороною виникла необхідність змінити текстову частину цього законопроекту. Ми просто поміняли текстову частину і паралельно відбулося виділення державної гарантії в обсязі 3 млрд доларів для співробітництва Китаю з нашим аграрним сектором", - пояснив Присяжнюк.

На цьому тижні повинен відбутися візит китайської делегації - представників Ексімбанку для відпрацювання положень договору.

"У цьому договорі буде передбачено, що український аграрний сектор зможе використовувати ці кошти для фінансування аграріїв, для збільшення виробництва сільгосппродукції, для мінімізації пікових потреб в грошах, для використання в тому числі і форвардного фінансування. А ми, зі свого боку, беремо на себе зобов'язання, а точніше – правову можливість вийти на ринки Китаю з нашою сільгосппродукцією", - повідомив Присяжнюк.

За словами міністра, зараз українська робоча група працює в Китаї, домовляючись про можливість поставок - узгоджуються фітосанітарні умови, і обговорюється можливість отримання квот на імпорт, які видаються місцевим міністерством.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: