"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод і зернотрейдери домовилися узгоджувати обсяги експорту зерна

Вівторок, 31 липня 2012, 13:30

Міністерство аграрної політики і продовольства та представники громадських організацій, які об'єднують, в тому числі, виробників і експортерів зернових, домовилися визначати і узгоджувати обсяги експорту зерна на 2012/2013 маркетинговий рік (липень - червень).

Відповідне доповнення до меморандуму про взаєморозуміння між урядом і профільними громадськими організаціями від 11 жовтня 2011 сторони підписали в Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Документ, зокрема, передбачає продовження терміну дії меморандуму.

Передбачається, що в разі можливого введення обмежень на експорт зерна Мінагропрод проінформує про це учасників ринку за два місяці до прийняття такого рішення.

Реклама:

"Цей документ (меморандум про взаєморозуміння) важливий для ринку, щоб не завдати збитків, які наносилися раніше забороною експорту зерна", - сказав президент Української зернової асоціації Володимир Клименко після підписання доповнення до меморандуму.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у свою чергу запевнив, що в Україні немає підстав для обмеження експорту зерна.

За його словами, з урахуванням очікуваного врожаю 45-46 млн тонн і перехідних залишків в 11 млн тонн загальна пропозиція зерна повністю забезпечить внутрішню потребу і дозволить країні експортувати значний обсяг зернових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: