Янукович підписав скасування контролю ОСАЦВ при реєстрації авто

Вівторок, 31 липня 2012, 12:27

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Як відомо, 5 липня Верховна рада прийняла цей закон в цілому з поправками президента.

Глава держави, зокрема, пропонував виключити із закону норму, згідно з якою Державна автомобільна інспекція МВС зобов'язана здійснювати контроль наявності договорів ОСАЦВ не тільки при складанні протоколів про порушення правил дорожнього руху та оформленні матеріалів ДТП, але й під час проведення реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів , що значно ускладнює цей процес.

Реклама:

Президент також вважав, що дана норма закону не відповідає декларованим парламентом і урядом завданням спрощення порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів.

Крім того, відповідно до законодавства України, до сфери діяльності ДАІ МВС належить забезпечення безпеки дорожнього руху, а не контроль за укладанням договорів ОСАЦВ.

У зв'язку з цим Янукович пропонував абз.3 п.21.1 ст.21 викласти в такій редакції: "Транспортний засіб має відповідати вимогам, передбаченим пунктом 1.7 ст. 1 цього закону, з моменту прийняття ним участі в дорожньому русі на території України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: