Витрати на обслуговування пенсійних фондів обмежать 7% їх активів

Вівторок, 31 липня 2012, 11:15

Адміністраторам недержавних пенсійних фондів дозволять витрачати на їх обслуговування не більше 7% чистих активів фондів.

Про це йдеться в затвердженому Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку Положенні про граничний розмір витрат, пов'язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, пише газета "Дело".

Виходячи з документа, нарахування витрат, пов'язаних з адмініструванням, послугами зберігача та управління активами НПФ, здійснюється щодня як відсоток від чистої вартості активів пенсійного фонду.

У свою чергу витрати на послуги аудиторів, оцінювачів, торговців ЦП, нотаріусів відшкодовуються за рахунок пенсійних активів на підставі документів, які підтверджують ці витрати.

Реклама:

Нині КУА може одержувати до 4,2% від чистої вартості активів НПФ на рік, а хранитель - до 0,5%, нагадує видання.

Дохід адміністратора фонду прив'язаний до суми пенсійних внесків протягом року - не більше 5-6% (залежно від виду пенсійного фонду).

Новим документом пропонується встановити річний граничний розмір загальних витрат НПФ, що відшкодовуються за рахунок пенсійних активів, у відсотках від чистої вартості активів пенсійного фонду на рівні 7%.

У разі перевищення протягом року граничного розміру витрат, адміністратор пенсійного фонду інформує про це раду пенсійного фонду для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.

Документ також окреслює коло операцій, які фінансуватиме сам учасник НПФ.

Це, наприклад, виписки та надання інформації, які обійдуться не дорожче 5 гривень, а також перекази пенсійних коштів - 10% від суми переказу, але не більше 50 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: