Kodak готовий продати патенти, рятуючись від банкрутства

Понеділок, 30 липня 2012, 19:54

Виробник фототехніки Eastman Kodak, що знаходиться на межі банкрутства, намагається виправити справи, продавши 1100 своїх патентів.

За них він розраховує виручити понад 2 млрд доларів, а претендентами на них можуть виступити Apple і Google, пишуть "Ведомости".

Остання, можливо, вступить в змагання в консорціумі з виробниками смартфонів на платформі Android.

Понеділок - останній день прийому заявок на торги, а сам аукціон може відбутися 8 серпня 2012 року, повідомляє Financinal Times.

Реклама:

Apple може взяти участь в аукціоні, об'єднавшись з Microsoft та компанією Intellectual Ventures Management LLC, яка спеціалізується на інвестиціях в запатентовані технології.

Їх противниками крім Google можуть стати виробники Android-смартфонів Samsung, LG Electronics HTC.

Kodak припинив виробництво цифрових фотоапаратів в липні 2006 року, передавши цю функцію сінгарпурскій Flextronixs.

Заява про банкрутство надійшла до федерального суду Нью-Йорка в січні 2010 року.

На той момент загальне боргове навантаження компанії становило 6,75 млрд доларів, у неї було близько 100 тис кредиторів, найбільшим з яких був Bank of New York (більше 650 млн доларів).

Серед інших кредиторів Kodak - виробники Sony і Nokia, ритейлер Walmart та ін.

Вартість активів компанії - 5,1 млрд доларів.

За минулий рік капіталізація Kodak впала майже на 90%.

Сьогодні її вартість оцінюється в 143,3 млн доларів.

Зараз компанія намагається провести реструктуризацію, управляти цим процесом буде заступник голови ради директорів FTI Consulting Домінік Ді Наполі.

На час реструктуризації компанії вдалося залучити фінансування банку Citigroup в 950 млн доларів, за рахунок цих грошей компанія буде виплачувати співробітникам зарплату і підтримувати підрозділи по роботі з клієнтами.

В ході процесу компанія хоче позбутися неприбуткового бізнесу, розпродати неключові патенти і зосередитися на перспективних напрямках бізнесу - патентах на цифрові продукти і технології друку та зберігання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: