"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дешевшає через фіксацію прибутку

Понеділок, 30 липня 2012, 14:16

Курс євро знижується у понеділок через фіксацію прибутку на тлі очікувань нових заходів Європейського Центробанку у боротьбі з борговою кризою єврозони.

Євро подешевшав до долара на 0,2% - до 1,2287 долара за євро, досягнуши у п'ятницю тритижневого максимуму 1,239 долара за євро, повідомляє агентство Reuters.

По відношенню до єни євро втратив 0,6% - до 96,12 єни за євро, впавши на минулого тижня до 11,5-річного мінімуму 94,12 єни за євро.

У четвер відбудеться засідання Європейського Центробанку, і ринок чекає нових дій, спираючись на зроблену минулого тижня обіцянку президента ЄЦБ Маріо Драгі зробити все можливе для порятунку єврозони.

Реклама:

"Драги повинен підтвердити слова справою ... але ринки бояться розчарування", - сказав стратег по валютних ринків Nordea Нільс Крістенсен.

У понеділок Драги зустрінеться з міністрами фінансів США та Німеччини Тімоті Гайтнером і Вольфгангом Шойбле для обговорення європейської, американської і світової економік.

Індекс долара до валютного кошика знаходиться близько 82,796, впавши в п'ятницю до мінімуму трьох тижнів 82,343.

По відношенню до єни долар подешевшав на 0,2% - до 78,25 єни за долар.

Австралійський долар знизився на 0,1% до долара США - до $1,0467, раніше досягнувши максимуму чотирьох місяців $ 1,0498 на торгах в Азії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: