Депутати передумали позичати у Китаю 3 мільярди доларів для проектів у сільському господарстві

Понеділок, 30 липня 2012, 13:46

Верховна рада скасувала закон про залучення кредитних коштів у розмірі 3 млрд доларів китайських інвестицій для реалізації проектів у сфері сільського господарства.

За постанову про скасування ухвалення закону про внесення змін до закону про державний бюджет на 2012 рік (реєстраційний номер 10683) проголосували 264 депутатських карток із 278, зареєстрованих у залі.

Як відомо, 4 липня Верховна рада ухвалила закон, відповідно до якого були внесені зміни до державного бюджету України, згідно з якими залучалися кредитні кошти в сумі 3 млрд або 24,3 млрд гривень на реалізацію проектів у сфері сільського господарства, а саме закупівлю китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарського устаткування.

Ці гроші також мали бути залучені для продажу українських злакових культур до Китаю, будівництва заводів, засобів із захисту рослин, переробки органіки-мінеральних добрив та інших будівельних проектів в Україні, культивацію землі, висадки.

Реклама:

Закон був розроблений для виконання українсько-китайської рамкової угоди про співробітництво у сфері сільського господарства.

Як повідомлялося, раніше у понеділок депутати внесли зміни в державний бюджет на 2012 рік, якими передбачається збільшити майже утричі - з 15 млн до 44 млн гривень - граничний обсяг державних гарантій для залучення кредитних коштів Державного банку розвитку КНР на фінансування програми заміщення споживання імпортного природного газу вугіллям вітчизняного видобутку шляхом впровадження технологій Китайської Народної Республіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: