Український двигун не підійшов Sikorsky Aircraft

Понеділок, 30 липня 2012, 09:57

Американська Sikorsky Aircraft прийшла до висновку, що двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва запорізької "Мотор Січ" не підходить для вертольотів S-61N.

Про це заявив директор із зовнішніх комунікацій Sikorsky Aircraft Пол Джексон, пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми ретельно вивчили ситуацію, вивчили двигун і встановили, що з технічних причин він не підходить для вертольота S-61N. Про це ми повідомили українського виробника", - додав він.

На уточнююче питання про те, чи означає це, що переговори з "Мотор Січ" більше не ведуться, Джексон відповідати відмовився.

Реклама:

Про переговори з Sikorsky Aircraft стало відомо минулого тижня зі слів голови ради директорів "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, нагадує видання.

Він повідомив, що сторони провели вже кілька зустрічей, причому представники американської компанії самі звернулися до українського виробника.

"Вертоліт S-61 трохи менше Мі-17, на ньому стоїть двигун (T58-GE-10) виробництва General Electric потужністю 1,4 тис. к.с. Проте його не можна експлуатувати в умовах сильної спеки, наприклад при 50°C, тому компанія звернулася до нас", - уточнив Богуслаєв.

У минулу п'ятницю В'ячеслав Богуслаєв відмовився коментувати повідомлення Sikorsky Aircraft: "Усі коментарі потім, не потрібно зараз нікого лякати".

За словами голови наглядової ради "Мотор Січ" Анатолія Малиша, протоколу про наміри у компаній не було.

"На виставці Helirussia (у травні 2012 року) відбулася розмова В'ячеслава Богуслаєва і Сергія Сікорського (сина засновника Sikorsky Aircraft). Сікорський зацікавився нашими двигунами, але жодні документи підписані не були", - розповів Малиш.

В "Мотор Січ" не уточнили, чи отримувала компанія повідомлення від Sikorsky Aircraft.

"Може, потім наша розмова із Sikorsky продовжиться. У будь-якому випадку наша робота триває. Цей двигун потрібен українській та російській вертолітній промисловості", - зазначив Малиш.

Минулого тижня Богуслаєв говорив про необхідність доопрацювати двигун для американців.

Він пояснив, що двигун від одного вертольота в будь-якому випадку не може відразу підійти для зовсім іншої моделі.

Тому в компанії планували показати Sikorsky доопрацьований двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 4Е до 2013 року.

Потенційний дохід "Мотор Січ" від можливого контракту з Sikorsky аналітики оцінювали в 1,4 млрд гривень. Вартість одного двигуна становить 4,5 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: