"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євровалюта почала тиждень зі здешевлення

Понеділок, 30 липня 2012, 09:41

На початку торгів у понеділок євро демонструє зниження відносно більшості світових валют.

До 7:20 курс євро опустився до 1,2287 долара з 1,2298 долара за євро за підсумками торгів в Нью-Йорку в минулу п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.

Якщо ж порівнювати з минулим тижнем, євро подорожчав до долара на 1,4%.

Щодо єни євровалюта впала на 0,4% - до 96,28 єни за євро.

Реклама:

Курс долара до японської валюти знизився на 0,1% - до 78,36 єни за долар.

Тим не менш, очікування нових антикризових заходів з боку центробанків Європи і США стримують падіння єдиної європейської валюти.

Глава Європейського центрального банку Маріо Драгі у понеділок проведе зустріч із міністром фінансів США Тімоті Гайтнером для обговорення поточної ситуації в єврозоні.

"Навіть якщо Європейський центральний банк оголосить про якісь дії, для їх реалізації буде потрібно чимало часу. Втім, економічні дані залишаються слабкими - продаж євро поновлюється кожного разу, коли виходять такі дані", - заявив валютний аналітик Gaitame Online Co. Масакадзу Сато.

За оцінками аналітиків, зведений індекс ділової і споживчої довіри до економіки єврозони впав у липні майже до мінімуму за три роки - мінус 21,6 пункту. Єврокомісія оприлюднить дані в понеділок.

В цей же час у вівторок вийде звіт Статистичного управління Євросоюзу про ринок праці.

Передбачається, що рівень безробіття в 17 країнах єврозони оновив у червні історичний максимум, піднявшись до 11,2% з 11,1% у травні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: