В'єтнам цікавиться Митним союзом

Понеділок, 30 липня 2012, 09:29

В'єтнам готовий почати переговори про приєднання до Митного союзу.

Про це заявив президент цієї країни Чионг Тан Шанг на прес-конференції в Нарьян-Маре в неділю, пише газета "Ведомости".

"Ми обговорили прискорення початку переговорів щодо підписання угоди про вільну торгівлю. Ми домовилися, що оголосимо про початок переговорів щодо угоди про вільну торгівлю вже у вересні 2012 року під час саміту АТЕС у Владивостоці", - сказав Чионг Тан Шанг.

"Ми розраховуємо, що за наявності високої політичної волі керівництва наших країн, а також білоруських та казахстанських друзів, партнерів, ми можемо вже скоро почати цей процес і привести його до завершення у вигляді угоди про приєднання В'єтнаму до Митного союзу", - зазначив президент В'єтнаму.

Реклама:

За його словами, угода про приєднання В'єтнаму до Митного союзу дасть великий стимул для активізації двосторонніх взаємин В'єтнаму і Росії і збільшення обсягу поставок товарів.

Представники Росії і В'єтнаму раніше неодноразово заявляли про можливість укладення угоди про створення зони вільної торгівлі між двома країнами.

Перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов раніше повідомив, що оскільки Росія є членом Митного союзу, то для укладення такої угоди знадобиться згода партнерів по Митному союзу і Єдиного економічного простору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: