МВФ знизив прогнози зростання американської економіки

Вівторок, 3 липня 2012, 20:25

Міжнародний валютний фонд знизив прогнози зростання економіки США на 2012-2013 роки, відзначивши слабкі темпи її відновлення та наслідки європейської боргової кризи.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

За оцінками МВФ, американський ВВП збільшиться на 2% 2012 року і на 2,25% в 2013 році.

У квітні фонд прогнозував зростання економіки США відповідно на 2,1% і 2,4%.

Реклама:

"Відновлення економіки США залишається слабким і схильне до знижувальних ризиків в умовах фінансової напруженості в єврозоні та невизначеності відносно внутрішніх бюджетних планів", - йдеться в звіті МВФ.

"Кредитно-грошова політика в країні залишається дуже стимулюючою, - відзначають експерти фонду. - При цьому зберігається можливість для подальшого стимулювання в разі погіршення перспектив економіки".

"Темпи економічного зростання в США, ймовірно, залишаться помірними в наступні два роки. Стримуючими підйом факторами є прагнення домовласників скоротити свої борги, обмеження бюджетних витрат, а також слабкий глобальний економічний підйом", - йдеться в огляді МВФ. –

Американська економіка як і раніше вразлива до європейського кризи, а крім того, нездатність внутрішніх регуляторів вирішити бюджетні і податкові питання може спровокувати різке посилення бюджетної політики в 2013 році, яке стане загрозою для економіки, говориться в огляді МВФ.

Підйом американського ВВП сповільнився в першому кварталі 2012 року до 1,9% з 3% в четвертому кварталі 2011 року, повідомило минулого тижня міністерство торгівлі США.

Федеральна резервна система (ФРС) дала зрозуміти, що готова вжити додаткових заходів для стимулювання американської економки в разі потреби.

Керівництво американського ЦБ очікує, що темпи зростання ВВП США залишаться помірними в найближчі кілька кварталів і потім почнуть дуже поступово прискорюватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: