МВФ підвищив прогноз зростання економіки Німеччини

Вівторок, 3 липня 2012, 19:15

Впевнений попит, підкріплений сильним ринком праці, підштовхне зростання економіки Німеччини до 1% цього року і 1,4% в наступному.

Про це повідомив 3 липня Міжнародний валютний фонд, пише Reuters.

"У Німеччині є достатньо умов для забезпечення зростання на основі попиту після його уповільнення в кінці 2011 року", - повідомив МВФ.

"Побічний ефект зниження зовнішнього попиту в минулому році практично розвіявся, в той час як умови внутрішнього ринку праці продовжили зміцнюватися".

Реклама:

У квітні МВФ прогнозував зростання економіки Німеччини на 0,6% в 2012 році і на 1,5% в 2013.

"За рахунок хороших корпоративних балансів і балансів домогосподарств, більш високих зарплат, зафіксованих інфляційних очікувань і низької вартості запозичення, зростання повинне досягти межі в другій половині 2012 року", - повідомляється в заяві МВФ.

У той же час фонд повідомив, що погіршення кризи єврозони і зниження перспектив світового зростання представляють знижувальні ризики для прогнозу.

Німеччина повинна слідувати певній політиці, проводячи структурні реформи, які дозволять збільшити потенціал зростання та убезпечити країну від зовнішніх ризиків для відновлення.

Банківська система як і раніше вразлива по відношенню до зовнішніх шоків, враховуючи високу частку позикових коштів, повідомив МВФ.

Таким чином, ключовим фактором залишається забезпечення фінансової стабільності, наприклад, за допомогою реструктуризації земельних банків, що належать державі, а також поліпшення методів боротьби з кризою, повідомив МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: