"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Всі законопроекти про податок на розкіш потрібно доопрацювати

Вівторок, 3 липня 2012, 18:55

Усі законопроекти щодо оподаткування предметів розкоші потребують доопрацювання.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

За його словами, профільний комітет ВР рекомендує парламенту самостійно визначитися щодо податку на розкіш.

"Комітет розглянув усі чотири законопроекти щодо оподаткування предметів розкоші. Усі вони потребують доопрацювання. Жоден з поданих законопроектів не набрав під час засідання комітету достатньої кількості голосів. Тому парламент має самостійно визначитися з цього питання", - зазначив Хомутиннік.

Реклама:

За словами парламентарія, найбільш комплексним є законопроект, поданий урядом, але до нього також є достатньо зауважень.

"Комітет вважає, що оподатковувати потрібно не квадратні метри, а вартість житла. Це об’єктивніше, оскільки, скажімо,  однакові за площею квартири в центрі Києва та в невеликому містечку не можуть оподатковуватися однаково, бо мають різну вартість", - сказав Хомутиннік.

На його думку, також викликає запитання принцип оподаткування автомобілів за ставкою 40% залежно від об’єму двигуна, адже є чимало дорогих автомобілів з об’ємом двигуна меншим ніж 4 тисячі куб.см.

"Отже, ми бачимо, що потрібно також відштовхуватися від вартості автомобілів. В цілому підтримуючи ідею, комітет буде працювати над змістом того законопроекту, за який проголосує Верховна рада", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!