Азаров каже, що цьогоріч квотувати експорт зерна не буде

Вівторок, 3 липня 2012, 14:41

В Україні у 2012/13 маркетинговому році (липень-червень) не планується вводити обмеження на експорт зерна.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у вівторок під час зустрічі із представниками громадських об'єднань і організацій, що працюють в аграрній галузі, повідомляє агентство УНІАН.

Він зазначив, що, незважаючи на складні погодні умови в осінньо-зимовий період, Україні вдалося зібрати достатньо непоганий урожай зерна.

"Незважаючи на те, що в нас була осінь посушлива, не дуже хороша зима. Морозів, які наше село зазнало, не було за останні 60 років. Проте, ми в цілому розраховуємо на достатньо хороший урожай і не плануємо вводити ніяких обмежень, які були вимушені в посушливому 2010 році ввести. Уряд наперед орієнтує наших селян на те, що жодних перешкод щодо експорту створюватися не буде. Ми розраховуємо на закріплення наших експортних позицій у частині експорту зерна", - сказав Азаров.

Реклама:

Прем'єр висловив переконання, що 2012 року Україна зможе зібрати урожай зерна на рівні 47 млн тонн.

"Я думаю, 47 (млн тонн). Це прогноз. Ми його з усіх боків обрахували. Думаю, що ми вийдемо (на такий обсяг)", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що в минулому маркетинговому році Україна експортувала понад 23 млн тонн зерна.

"Незважаючи на всі побоювання, цього маркетингового року ми експортували понад 23 млн тонн зерна. Це рекордний рік у нас", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, за прогнозами Міністерства аграрної політики і продовольства, експорт зерна з України у 2012/13 маркетинговому році може скласти майже 26 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: