У наступні три роки високої інфляції і девальвації не буде – банкір

Неділя, 29 липня 2012, 13:14

У 2012-2014 роки інфляція буде перебувати в межах однозначного показника, а отже, девальвації гривні також не передбачається.

Такий прогноз зробив голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук у ході публічної дискусії організованої Лігою фінансового розвитку за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" FINREP та тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

"На наступні чотири роки наш прогноз зростання виробництва - понад 4%. Це дає сигнал, що інфляція буде в межах однієї цифри. Відповідно, якщо у нас такі інфляційні очікування, то економічних підстав для девальваційних очікувань немає", - зазначив банкір.

Лавренчук також звернув увагу на те, що поточний рівень депозитних ставок забезпечує вкладникам не тільки захист від інфляції, але й одержання прибутку.

Реклама:

Згадуючи ж про активне придбання населенням валюти в жовтні 2011 року, фінансист повідомив, що люди могли втратити 25-30%, якщо враховувати недоотримання доходів при можливому розміщенні заощаджень на гривневих депозитах і втрати на купівлі-продажу валют.

Як відомо, у червні 2012 році у порівнянні з травнем споживчі ціни в Україні знизилися на 0,3%, проти червня 2011 року - на 1,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!