Вексельберг відсудив у Christie's 3 мільйони фунтів за продаж підробки

Субота, 28 липня 2012, 11:51

Віктор Вексельберг виграв справу у будинку Christie's у Високому суді Лондона.

Як повідомляє The Evening Standard, аукціонний будинок має виплатити Вексельбергу 3 млн фунтів, у тому числі 1,4 млн фунтів витрат, передають "Ведомости".

Daily Telegraph уточнює, що суд лише визнав, що куплена на аукціоні картина може бути підробкою і підприємець може вимагати у аукціонерів через суд повернення грошей.

У 2005 році компанія Вексельберга Avrora Fine Arts Investment Limited ("Аврора") купила на аукціоні Christie's за 1,7 млн ​​фунтів (2,9 млн доларів) картину "Одаліска" Бориса Кустодієва.

Реклама:

Експерти будинку Christie's визнали її справжньою.

У 2006 році "Аврора" повідомила аукціонерам, що з'явилися сумніви в автентичності картини, і запропонувала вирішити проблему, не вдаючись до судової допомоги.

На той момент картину визнали підробкою експерти Науково-реставраційного центру ім. Грабаря.

В Christie's відмовилися займатися перевіркою автентичності картини.

У червні 2010 року "Аврора", так і не отримала відповіді від аукціонерів, зате отримала висновки експертів Російського музею і Третьяковки, що "Одаліска" підроблена і подала в суд.

Процес тривав 19 днів. Суддя Ньюї заслухав кількох експертів і погодився з тим, що "Аврора" купила підробку.

Як повідомлялося, за даними Forbes, голова ради директорів групи "Ренова" Віктор Вексельберг (8-е місце найбагатших росіян) в 2011 році оцінювався в 13 млрд доларів, а в 2012 році - в 12,4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: