"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дорожчає на очікуваннях кроків з підтримки Іспанії та Італії

П'ятниця, 27 липня 2012, 15:05

Євро відіграв ранкове падіння до долара і перейшов до зростання на повідомленнях про те, що Європейський центральний банк, антикризові фонди ЄС і влади низки окремих країн єврозони готують нові кроки з підтримки Іспанії та Італії, включаючи можливість викупу їх держоблігацій ЄЦБ на вторинному ринку.

Водночас, тиск на долар чинять очікування статданих про динаміку ВВП США в минулому кварталі, темпи зростання якого, за прогнозами експертів, помітно знизилися, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс євро до 14:21 у п'ятницю піднявся до 1,2299 долара у порівнянні з 1,2283 долара за євро за підсумками торгів в четвер, коли долар опускався до позначки в 1,233 долара за євро - мінімуму з 10 липня.

З початку тижня курс долара до євро ослаб на 1,2%.

Реклама:

Курс долара до єни знизився до 78,11 єни проти 78,21 єни за долар у четвер. За тиждень долар подешевшав до єни на 0,4%.

У парі з єною єдина європейська валюта підвищилася до 96,11 єни за євро з 96,06 єни.

За даними французької газети Le Monde, європейські лідери обговорюють можливість заходів щодо зниження вартості запозичення для Іспанії та Італії з главою ЄЦБ Маріо Драгі.

Вони вважають, що ЄЦБ повинен набувати держпапери цих країн на вторинному ринку, а потім європейські антикризові фонди повинні будуть викупити ряд випусків бондів при їх розміщенні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: