"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції Facebook впали на 10% після виходу квартального звіту

П'ятниця, 27 липня 2012, 13:48

Після виходу першого після IPO квартального звіту найбільшої соціальної мережі світу Facebook її акції на позабіржових торгах впали на 10% до нижчого рівня - 24,12 долара, закінчивши біржову сесію падінням на 8,5% до 26,84 долара.

На фоні гнітючого квартального звіту основного розробника ігор для соцмережі компанії Zynga стало ясно, що зростання виручки самої Facebook сповільнюється п'ятий квартал поспіль, а витрати ростуть, передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

У II кварталі 2012 року соцмережа понесла збитки в розмірі 157 млн доларів, в основному пов'язані з витратами на компенсації співробітникам після травневого IPO.

Операційний прибуток становив 515 млн доларів, що лише на 38 млн більше, ніж в II кварталі 2011 року.

Реклама:

Facebook підкосила популярність додатків для смартфонів, відзначає видання: все менша частина користувачів заходить в соцмережу з ПК, де у неї набагато більше рекламних блоків.

Аудиторія мобільних сервісів Facebook становить 543 млн користувачів на місяць - за минулий квартал вона зросла на 11% щодо показника на кінець березня.

Сумарне число користувачів, які хоча б раз на місяць заходять на сайт, перевищила 955 млн, говориться в повідомленні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: