"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ймовірність виходу Греції з єврозони виросла до 90% - американський банк

Четвер, 26 липня 2012, 13:07

Ймовірність виходу Греції з єврозони в найближчі 12-18 місяців зросла приблизно до 90%.

Про це повідомив американський банк Citi 26 липня, заявивши, що Афіни, швидше за все, залишать валютний блок в наступні два-три квартали, пише Reuters.

Банк також очікує, що Італія та Іспанія отримають офіційну допомогу від Європейського союзу і МВФ, крім допомоги банкам, про яку Мадрид вже попросив.

Економісти Citi раніше оцінювали шанси виходу Греції з єврозони в 50-75%.

Реклама:

"Ми залишаємося песимістами щодо європейської кризи, - пишуть економісти Citi. - У наступні кілька років кінцем гри для єврозони, ймовірно, стане комбінація виходу Греції та реструктуризація значної суми суверенного і банківського боргу (Португалії, Ірландії і в кінці кінців Італії, Іспанії та Кіпру) з обмеженим бюджетним розподілом відповідальності".

Citi очікує, що вихід Греції з єврозони в сукупності з економічною слабкістю периферійних країн блоку викличе подальше зниження суверенних рейтингів країн блоку у наступні два-три квартали.

Банк пророкує скорочення рейтингу щонайменше на один щабель хоча б від одного з основних агентств для Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини, Греції, Ірландії, Італії, Нідерландів, Португалії та Іспанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: