Світові ціни на нафту підвищилися

Четвер, 26 липня 2012, 09:05

Ціни на нафту на світових ринках в середу, 25 липня, підвищилися на фоні зростання курсу євро по відношенню до долара і надій інвесторів на дії центральних банків щодо стимулювання економічного зростання.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE за підсумками торгів підвищилася на 0,96 долара - до 104,38 долара за барель.

На нью-йоркській біржі NYMEХ вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil зросла на 0,47 долара - до 88,97 долара за барель.

Реклама:

Курс євро до долара 25 липня продемонстрував зростання на фоні повідомлень про можливі дії ЄЦБ з підтримки та зміцнення європейського механізму фінстабільності (ESM), а також заяв глав Мінфінів Іспанії та Франції.

У середу член ради Європейського центробанку Евальд Новотни повідомив про те, європолітики обговорюють питання надання ESM банківської ліцензії, що дозволить йому отримувати у разі необхідності кредити від ЄЦБ на фінансову підтримку країнам регіону.

Крім того, ринки звернули увагу на повідомлення про те, що глави Мінфінів Іспанії і Франції закликають до негайного надання фіндопомоги банкам Іспанії.

На думку Луїса де Гіндоса і П'єра Московічі, швидка реалізація плану з порятунку банківського сектора країни дозволить вселити впевненість інвесторів в іспанську економіку і призведе до зниження прибутковості держоблігацій цієї країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: