Відеонагляд на виборах в Раду доручать російській компанії?

Середа, 25 липня 2012, 19:29

Реалізовувати рішення про організацію відеоспостереження за виборами буде, швидше за все, російська компанія, яка займалася цим і на президентських виборах у Російській Федерації, причому на безконкурсній основі.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал в прямому ефірі на Радіо "Ера-FM" у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я підозрюю, більше того, я майже впевнений, що в даному випадку (не може бути) іншого виконавця, ніж відома російська фірма, яка забезпечувала відеоспостереження на виборах в Росії", - заявив Шаповал.

Коментуючи положення закону про те, що організація відеоспостереження повинна здійснюватися за процедурою одного учасника, глава ЦВК відзначив, що "існують такі випадки, коли тендер неможливий через те, що немає іншого виконавця, ніж конкретний".

Реклама:

Раніше народний депутат Валерій Коновалюк (фракція Партії регіонів) повідомив, що організовувати відеоспостереження за виборами в Україну буде російська компанія "Ситроникс".

На виборах президента Росії 4 березня відеокамери були встановлені на 90 тис. ділянок. Вартість проекту склала 13 млрд рублів (близько 440 млн доларів).

Як повідомлялося, Верховна Рада внесла зміни до державного бюджету про виділення 996 млн гривень на організацію відеоспостереження за виборами до Верховної Ради та відповідних закон.

Раніше Шаповал повідомив, що ЦВК лише визначить технічне завдання з організації відеоспостереження, а фактично виділеними на цю мету грошима буде розпоряджатися Кабінет міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: