"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" за півроку недоотримала 70 мільйонів за перевезення пільговиків

Середа, 25 липня 2012, 18:58

Залізниці України за 6 місяців 2012 року недоотримали з місцевих і обласних бюджетів 73,8 млн гривень компенсації за перевезення пільговиків у приміському сполученні.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Державної адміністрації залізничного транспорту ("Укрзалізниця").

За даними "Укрзалізниці", всього за січень-червень 2012 року залізниці перевезли в приміському сполученні громадян пільгових категорій на суму майже 144,76 млн гривень.

Заборгованість адміністрації міста Києва за 6 місяців 2012 року становить 12,7 млн гривень, Київської області - 6,2 млн гривень, АР Крим - 5,8 млн гривень, Дніпропетровської області - 3,8 млн гривень, адміністрацій Харкова та Харківської області - 14,16 млн гривень, Донецької області - 4,2 млн гривень, Львівської області – 6,56млн гривень.

Реклама:

У той же час, облдержадміністрація Рівненської області компенсувала за приміські перевезення громадян пільгових категорій 144,2% коштів.

Високий рівень розрахунків за перевезення пільговиків демонструють також Чернігівська та Полтавська області.

В "Укразалізниці" відзначають, що відшкодування суми заборгованості перед залізницями за останні 6 років дозволило б навіть за сьогоднішніми цінами придбати 13 електропоїздів змінного струму восьмивагонної комплектації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!