"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Присяжнюка розраховують експортувати 20 мільйонів тонн зерна

Середа, 25 липня 2012, 15:40

З урахуванням перехідних запасів урожаю минулого року і чекаючи виробництво в поточному році на рівні 45-46 млн тонн, Україна зможе поставити на зовнішні ринки 20-21 млн тонн зерна, повністю забезпечивши при цьому внутрішні потреби.

Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів у середу заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Наш прогноз по експорту - 20-21 млн тонн зернових. Це враховуючи перехідні запаси, які становлять близько 10 млн тонн і прогнози щодо врожаю 2012 року", - сказав міністр.

За словами глави Мінагрополітики, підвищення цін на зерно на зовнішніх ринках дещо знизило динаміку експорту.

Реклама:

"За липень ми експортували 950 тис. тонн зерна. Це пов'язано з тим, що на світовому ринку спостерігається підвищення цін на зерно, тому зовнішній споживач дещо скоротив закупівлю, щоб проаналізувати ситуацію на ринку", - прокоментував міністр.

Разом з тим Микола Пріісяжнюк підкреслив, що підвищення світових цін є позитивним фактором для українського аграрія, адже це дозволить отримати прибуток при дещо меншому, в порівнянні з минулим рекордним роком, валовому зборі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: