Квартальні прибутки Apple не виправдали очікувань

Середа, 25 липня 2012, 12:58

Квартальні результати Apple Inc не виправдали високих очікувань Уолл-стріт через економічні проблеми у Європі та паузи в продажах iPhone напередодні виходу нової версії смартфону.

Виручка Apple за квітень-червень зросла на 23% в річному вираженні до 35 мільярдів доларів, але виявилася нижчою усереднених за прогнозів аналітиків, що чекали від компанії 37,22 мільярда доларів, пише Reuters.

Чистий прибуток виробника телефонів iPhone, плеєрів iPod і планшетів iPad в третьому кварталі поточного фінансового року виріс на 21% до 8,8 мільярда доларів, або 9,32 долара на акцію, проти очікуваних 10,37 долара на акцію.

Рідкісний промах підкреслює, що бренд Apple стає все більш вразливим до економічних та продукційних циклів на фоні запеклої конкуренції на ринку.

Реклама:

"Очевидно, це було розчарування. Ми очікували, що багато споживачів, можливо, почекають з оновленнями і відкладуть покупки до виходу iPhone 5. Ми бачили аналогічну тенденцію в 2011 році з iPhone 4S", - сказав з-керівник Capital Growth Fund Ченнінг Сміт.

За звітний період Apple продала 26 млн смартфонів iPhone, при тому що Уолл-стріт чекала продажі апаратів на рівні від 28 до 29 мільйонів, враховуючи, при цьому, паузу в покупках перед виходом iPhone 5.

У четвертому кварталі Apple, відома своїми консервативними прогнозами, розраховує на прибуток у розмірі 7,65 долара на акцію при виручці в 34 млрд доларів.

Аналітики в середньому чекають прибуток на рівні 10,23 долара на акцію і продажі в розмірі 38,03 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!