"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Головним ньюзмейкером фінринку України є НБУ - дослідження

Середа, 25 липня 2012, 10:42

Понад 85% працездатного населення України з різною періодичністю стежать за подіями фінансового ринку, а найвищий рівень уваги люди проявляють до слів представників Нацбанку (27,4%).

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного центром "Всеукраїнський соціологічний союз", передає "Інтерфакс-України".

"Велика частина респондентів дізнається фінансову інформацію із засобів масової інформації - телевізійних новин (43,2%), газет і журналів (27,5%), інтернет-джерел (18,4%), а також спеціалізованих видань (на 3,6% ). Крім цього, українцям допомагають особисті спостереження (25,3%) та інформація від друзів і знайомих (17,8%)", -. коментує результати дослідження директор Всеукраїнського соціологічного союзу Сергій Кузьменко.

Він наголосив, що лише 14,5% опитаних зізналися, що не цікавляться новинами фінансового ринку.

Реклама:

Ще близько 9% респондентів не змогли відповісти.

Згідно з результатами соцдослідження, які скептично ставляться до влади, як такої, українці, тим не менш, уважно стежать за повідомленнями з фінансової тематики від офіційних структур.

"Більше того, вони приймають рішення щодо особистих фінансів під впливом такого роду заяв", - зазначається у повідомленні Всеукраїнського соціологічного союзу.

Найвищий рівень уваги до слів представників Нацбанку і президента України (відповідно, 27,4% і 24,8%).

Далі йдуть заяви членів Кабінету міністрів, а також чиновників Мінфіну (відповідно, 21,1% і 15,3%).

Що ж до інших держорганів, то жодна структура не набрала понад 10% голосів респондентів.

Опитування тривало на всій території держави в період з 11 до 22 червня 2012 року, в ньому брало участь 2460 осіб віком від 18 до 65 років (похибка вибірки становить +/- 2,3%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: