МОЗ визначився, рекламу яких ліків треба заборонити

Вівторок, 24 липня 2012, 20:26

Міністерство охорони здоров'я визначило критерії для визначення лікарських засобів, рекламування яких заборонене.

Про це сказано в наказі МОЗ, зареєстрованому в Міністерстві юстиції 16 липня, повідомляє агентство "Українські новини".

МОЗ визначив, що рекламувати не можна ліки, які використовуються тільки для лікування дітей до 12 років, для вагітних і жінок, що годують грудьми, а також препарати, які містять наркотичні, психотропні речовини й прекурсори.

Крім того, забороняється реклама препаратів для лікування туберкульозу, венеричних захворювань, ВІЛ/СНІДу, раку й інших пухлинних захворювань, діабету, хронічного безсоння, імпотенції й ожиріння (включаючи засоби для схуднення).

Реклама:

Також рекламі не підлягають ліки, застосування яких може призвести до звикання, і ліки, що відпускаються лише за рецептом.

МОЗ доручив державному підприємству "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України" керуватися цими критеріями при проведенні експертизи реєстраційних матеріалів ліків, які подаються на державну реєстрацію.

Після віднесення лікарського засобу до забороненого до реклами вказане ДП зобов'язане забезпечити внесення відповідної інформації до Державного реєстру лікарських засобів України.

Як повідомлялося, у липні 2012 року Верховна рада заборонила медикам рекламувати лікарські препарати, вироби медичного призначення, у тому числі виписувати лікарські засоби на бланках, що містять інформацію рекламного характеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!