Азаров розповів, чому "покращення" не дійшло до підприємців

Вівторок, 24 липня 2012, 17:02

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що головною причиною відсутності реальних результатів державної політики в сфері дерегуляції підприємницької діяльності є корупція серед чиновників.

Про це він заявив під час зустрічі з експертами-економістами у вівторок, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я вкрай незадоволений тим рівнем роботи (у сфері дерегуляції підприємницької діяльності), що доходить до конкретного підприємця. Головна проблема - це корупція серед чиновників. Діяльність чиновника - це живильне середовище для неї, де вона існує, розмножується й почуває себе впевнено", - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що головними механізмами боротьби з корупцією є прості й зрозумілі для всіх правила діяльності.

Реклама:

Також великою проблемою, на його думку, є корупція в судах.

"Наша судова система також є дуже серйозною проблемою, у тому числі й для кредитної політики. Якщо банк як кредитна установа не впевнений, що його кредит захищений у законодавстві, якщо можна піти в суд і домогтися абсурдного рішення, що виданий кредит таким не є, то можна зупинити всю систему кредитів у країні, а без кредитів не буде розвитку економіки", - додав він.

За словами Азарова, боротьба з корупцією перебуває в компетенції діяльності не тільки прем'єр-міністра, а й всієї системи державної влади - і президента, і Верховної ради.

Прем'єр підкреслив, що тільки комплексні дії всіх гілок влади можуть ліквідувати всі пороки корупційної системи.

Зменшення проблем для підприємця на шляху відкриття власної справи, на думку Азарова, є важливою складовою для розвитку економіки країни.

Як повідомлялося, раніше Азаров доручив Державній службі з питань регуляторної політики й розвитку підприємництва перевірити законність розміру плати, що стягується з підприємців, за дозвільні послуги, що, на думку прем'єра, є значно завищеною.

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді скасувати обов'язкове надання підприємцями паперових виписок і витримок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців для отримання дозвільних документів.

31 травня Кабмін затвердив план заходів щодо виконання Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва на 2012 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: