Бродський хоче перевести всі АЗС на GPRS

Вівторок, 24 липня 2012, 14:32

Михайло Бродський пропонує перевести усі АЗС, свердловини води, нафти, газу на GPRS (General Packet Radio Service – стандарт, що використовується для передачі інформації).

Про це голова Держаслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва заявив на брифінгу, передає "Радіо Свобода".

Він також поінформував, що цю ідею Держпідприємництва підтримала Податкова.

"Я відпрацював цю схему, відправив у податкову, вона підтримала. Включив пістолет, бензин потік – автоматично інформація йде на єдиний сервер в Мінфіні чи в Податковій, а краще, щоб і в Мінфіні, і в Податковій і ще в НБУ. І щоб всі відразу бачили автоматичну фіскальну інформацію, скільки було взято води зі свердловини, яка рента заплачена, нафти, газу, а також бензину на заправних станція", – сказав Бродський.

Реклама:

Він зазначив, що власники заправних станцій є прихильниками такої ідеї.

Голова Держпідприємництва також додав, що врегулювання ринку АЗС та видобутку води, нафти, газу саме через GPRS призведе до суттєвого поповнення держбюджету.

"Рента буде йти більша - близько 3-4 мільярди гривень в бюджет, а також 2-3 мільярда ПДВ і 3-4 мільярда в дорожній фонд – і ми побачимо нові відбудовані дороги, мости і все інше. Тому, я думаю, що це дуже велика дірка, яка існує і ми повинні її закрити", – заявив Бродський.

Проте чиновник не озвучив вартість втілення такої ідеї та конкретні джерела її фінансування.

Однак зазначив, що, можливо, GPRS-систему створюватимуть за рахунок акцизу, частину якого власники АЗС не будуть доплачувати, якщо запровадять у себе такий спосіб передачі інформації владним структурам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: