Путін сподівається побудувати "Південний потік" за два роки, незважаючи на європейську кризу

Понеділок, 23 липня 2012, 20:42

Президент РФ Володимир Путін підтвердив намір всіх сторін, які беруть участь у будівництві газопроводу "Південний потік", реалізувати всі затверджені плани, незважаючи на кризові явища в єврозоні.

Про це він сказав у понеділок на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Маріо Монті, передає DT.UA.

"Це загальноєвропейський багатосторонній проект, в якому зацікавлена переважна більшість наших великих споживачів в Європі. Упевнений, цей проект буде реалізований", - сказав Путін.

Він нагадав, що "Газпром" та італійська компанія Eni почнуть будівництво газопроводу до кінця 2012 року, воно буде завершене протягом двох років.

Реклама:

Незважаючи на те, що в кризу споживання газу скорочується, відзначив російський президент, за важкими часами настають сприятливі.

Обсяг споживання газу в Європі зростатиме, передбачаючи відмову деяких великих держав від ядерної енергетики.

"Нам вже зрозуміло, хто і в яких обсягах буде купувати продукт, який прийде по "Південному потоку" по дну Чорного моря нашим споживачам у Західній Європі. Проекти не починаються без попередньої контрактної роботи", - сказав Путін.

У свою чергу Монті повідомив, що проект "Південний потік" він розглядає як новий важливий важіль, необхідний Європейського союзу та Італії для розвитку.

Як відомо, у червні 2012 року президент Росії Володимир Путін заявив про те, що будівництво газопроводу "Південний потік" розпочнеться наприкінці поточного року.

Газопровід складатиметься з чотирьох ниток потужністю по 15,57 млрд кубометрів кожна.

Введення в дію першої з них поки призначене на грудень 2015 року, виведення на повну потужність (63 млрд кубометрів) - на 2018 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: