"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро до долара торгується біля дворічного мінімуму

Понеділок, 23 липня 2012, 15:03

Євро в ході торгів у понеділок торгується біля найнижчих позначок у парі з доларом із червня 2010 року, вперше за цей час опустившись нижче 1,21 долара, а в парі з японською єною - з 2000 року.

Євро до 14:32 у понеділок подешевшав до 1,2116 долара з 1,2157 долара за євро за підсумками торгів у п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.

Раніше протягом дня його курс опускався до 1,2084 долара.

У парі з єдиною європейською валютою єна піднялася на 0,7% - до 94,76 єни за євро. Курс долара до єни знизився на 0,3% - до 78,21 єни за долар.

Реклама:

Як повідомляє іспанська газета El Pais, вже шість іспанських провінцій можуть звернутися за допомогою до центрального уряду. У п'ятницю було відомо про два такі регіони - Валенсію та Мурсію.

Іспанська економіка скоротилася у квітні-червні 2012 року третій квартал поспіль на тлі жорстких заходів бюджетної економії.

ВВП країни знизився в другому кварталі на 0,4% в порівнянні з першим кварталом і на 1% в річному вираженні, свідчать попередні дані Банку Іспанії.

У січні-березні падіння іспанського ВВП відносно попереднього кварталу становило 0,3%.

У вівторок Іспанія має намір розмістити короткострокові векселі - з термінами обігу 3 і 6 місяців.

У понеділок прибутковість її десятирічних держоблігацій оновила рекордний максимум за весь час існування єврозони, наблизившись до 7,4%.

Крім того, експерти побоюються, що Греція не виконає умови отримання фінансової допомоги, що перешкодить виділенню нових траншів.

Місія "трійки" міжнародних кредиторів Греції (Єврокомісія, Європейський центральний банк, Міжнародний валютний фонд) відвідає Афіни із перевіркою починаючи з 24 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: