"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Другий іспанський регіон може попросити про фінансову допомогу

Понеділок, 23 липня 2012, 13:11

Мурсія стала другим після Валенсії іспанським регіоном, який готовий попросити у центрального уряду фінансової допомоги, щоб утриматися на плаву.

20 липня обтяжений величезними боргами східний регіон Валенсія повідомив, що йому необхідна допомога уряду, пише Reuters.

Це налякало фінансові ринки і ускладнило завдання влади, яка намагається уникнути звернення за допомогою до міжнародних кредиторів.

Здатність 17 автономних регіонів Іспанії рефінансувати 36 млрд євро боргів в цьому році стала джерелом величезних занепокоєнь для інвесторів з тих пір, як ці регіони не змогли досягти обумовлених бюджетних цілей у 2011 році.

Реклама:

Раніше в цьому місяці центральний уряд Іспанії заснував фонд розміром 18 мільярдів євро (22 мільярда доларів), щоб полегшити фінансові проблеми регіонів.

На питання, чи планує Мурсія звернутися до цього фонду, глава місцевого уряду Рамон Луїс Валкарсель відповів "звичайно" і додав, що сподівається, що механізм допомоги буде доступний до вересня.

"Ніхто не повинен думати, що ці гроші - подарунок, умови будуть дуже жорсткими, - сказав він в інтерв'ю газеті Q&A. - Щоб дати вам уявлення - буде запит на суму від 200 до 300 млн євро. Але я поки не знаю".

Мурсія, де проживає 1,4 мільйона чоловік, пізно ввечері 22 липня заявила, що вивчає можливість використання цього механізму фінансування, але поки не прийняла рішення.

Однак цей механізм ще на запрацював, а Мурсія повинна виплатити 430 млн євро кредитів в другому і третьому кварталах 2012 року.

Іспанські ЗМІ пишуть, що кандидатами на звернення за допомогою найближчим часом також є провінції Каталонія, Кастилія-Ла Манча, Балеарські острови, Канарські острови і Андалусія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: