Fitch підтвердило рейтинги Києва

П'ятниця, 20 липня 2012, 18:12

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги Києва в іноземній і національній валюті на рівні "B-", короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B", а також національний довгостроковий рейтинг на рівні "BBB + (ukr)".

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними агентства, прогноз за всіма рейтингами "стабільний", а рейтингова дія також поширюється на випущені боргові зобов'язання Києва в обсязі 800 млн доларів.

Як зазначає Fitch, рейтинги Києва враховують зростання прямого ризику (прямий борг плюс інша заборгованість за класифікацією Fitch), істотний короткостроковий ризик рефінансування, обумовлений наступаючими термінами погашення за зовнішніми облігаціями і кредитами від місцевих банків, а також беруть до уваги валютний ризик за єврооблігаціями.

Реклама:

Згідно з базовим сценарієм Fitch, Київ рефінансує облігації на 250 млн доларів і досягне нової домовленості про виплату банківських кредитів на загальну суму 450 млн гривень, терміни за якими закінчуються в другому півріччі.

У той же час агентство розцінює короткостроковий ризик рефінансування як суттєвий зважаючи на значний обсяг рефінансування та обмежені можливості на українському ринку боргового капіталу.

При цьому Fitch відзначає, що політична та економічна значимість Києва як столиці є сприятливим фактором для бюджету міста і знижує його ризики в стресові періоди.

Fitch прогнозує подальше поліпшення бюджетних показників Києва і операційну маржу за 2012 рік на рівні 11-12%.

Нагадаємо, раніше Fitch також підтвердило рейтинги трьох українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: