"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американський інвестфонд став акціонером Московської біржі

П'ятниця, 20 липня 2012, 14:55

Американський фонд прямих інвестицій Cartesian Capital Group спільно з Російським фондом прямих інвестицій (РФПІ) викупили у Юникредит Банку майже 4% акцій Московської біржі, розширивши базу інвесторів напередодні IPO біржі.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прес-службу компанії.

Cartesian Capital став власником 2,5% Московської біржі, раніше яка іменувалася ММВБ-РТС, а РФПІ довів свою частку до 2,7%.

Це вже друга за рахунком інвестиція РФПІ в Московську біржу: на початку 2012 року російський фонд придбав 1,25% акцій об'єднаної ММВБ-РТС, а ЄБРР тоді став власником 6,29% пакета.

Реклама:

Сторони не розкривають умови угоди, але джерело, знайоме з її деталями, сказав агентству, що сума перевищила 100 млн доларів.

Російський Юникредит Банк, третій найбільший акціонер біржі, скоротив свою частку до 6,2% з 9,6%.

"Нам здається, що немає сенсу тримати такий великий пакет акцій біржі, ми все одно залишимося її акціонерами на момент IPO і плануємо брати участь в розміщенні", - сказав агентству глава Юникредит Банку Михайло Алексєєв.

В кінці червня австрійське підрозділ італійського банку UniCredit продало належні йому 1,911% біржі ММВБ-РТС.

Об'єднана біржа планує вийти на первинний ринок в 2013 році, і поява іноземного акціонера може поліпшити імідж компанії в очах потенційних учасників IPO, відзначають аналітики.

"Ми хочемо переконатися в тому, що ММВБ-РТС розпорядженні інвесторами, які здатні додати біржі вартість - і Cartesian має достатньо досвіду в сфері фінансових послуг. Все це заради формування бази інвесторів перед IPO", - сказав генеральний директор РФПІ Кирило Дмитрієв.

РФПІ був заснований в 2011 році урядом РФ для інвестицій в швидкозростаючі галузі економіки і має в своєму розпорядженні 10 млрд доларів під управлінням.

Фонд націлений на залучення в Росію іноземних інвесторів, часто побоюються прямої участі в капіталі російських компаній через непрозорість корпоративного управління.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!