"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає, але тримається вище 107 доларів за барель

П'ятниця, 20 липня 2012, 10:12

Нафта дешевшає вранці в п'ятницю на тлі ослаблення геополітичної напруженості, але залишається вище позначки 107 доларів за барель.

До 7.58 нафту Brent подешевшала на 44 цента - до 107,36 долара за барель, американська нафта втратила 56 центів - до 92,1 долара за барель, повідомляє агентство Reuters.

У четвер нафта досягла максимуму восьми тижнів на тлі тривожних подій на Близькому Сході і збоїв у видобутку у Північному морі.

"Це ралі підтримують побоювання про скорочення пропозиції, а такі ралі зазвичай дуже волатильні, оскільки коли ціни йдуть вгору, це загрожує негативно позначитися на попиті", - сказав Марк Перван з ANZ Bank.

Реклама:

Найбільша загроза пропозицією виходить з Близького Сходу: світові держави не залишають спроб переконати Іран згорнути ядерну програму.

Напруга в багатому нафтою регіоні загострилася після вибуху автобуса з ізраїльськими туристами в болгарському аеропорту, в якому Ізраїль звинуватив Тегеран, але пообіцяв не вплутуватися у відкритий конфлікт через що сталося. Іран відкинув звинувачення.

Brent може завершити в плюсі четвертий тиждень поспіль, що буде найтривалішим періодом зростання з кінця лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!