Ахметов придбав три шахти у Росії

Понеділок, 2 липня 2012, 15:44

ДТЕК, що підконтрольна бізнесменові Рінату Ахметову, здійснила перше придбання вугільних активів за межами України, завершивши угоду з купівлі трьох шахт і збагачувальної фабрики у компанії "Ростовський антрацит".

Про це йдеться у повідомленні ДТЕК, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За даними компанії, угода передбачає отримання корпоративних прав на ВАТ Шахтоуправління Обухівська (шахта Обухівська і збагачувальна фабрика), ВАТ Донський антрацит (шахта Дальня) і ТОВ Сулінантраціт (шахта №410, знаходиться в консервації).

Сума угоди не розкривається.

Реклама:

Всі підприємства розташовані в Ростовській області Російської Федерації.

Промислові запаси вугілля придбаних активів оцінюються в 136 млн тонн, сумарний вуглевидобуток в 2011 році становив близько 0,5 млн тонн.

ДТЕК планує довести показники видобутку вугілля цих шахт до 2 млн тонн на рік.

Покупка вугільних активів, які виробляють вугілля з низьким вмістом сірки, дозволяє ДТЕК забезпечити майбутній попит на продукцію ДТЕК Свердловантрацит і ДТЕК Ровенькиантрацит і фактично гарантує майбутнє завантаження українських антрацитових шахт ДТЕК.

Зниження вмісту сірки в загальному портфелі продукції зміцнює перспективи споживання українського вугілля на внутрішньому ринку, особливо з урахуванням посилення екологічних норм і вимог щодо викидів сірки.

Реалізація високосірчистого вугілля українських шахт ДТЕК одночасно з низькосірчистим вугіллям шахт Обухівська та Дальня також дозволить сформувати портфель експортної якості, який буде в цілому відповідати нормативам ЄС за вмістом сірки (менше 1%).

Таким чином, Україна зможе заповнити утворену після закриття шахт в Німеччині та Англії потребу європейського ринку в антрацитах в обсязі до 2,5 млн тонн щорічно.

Як відомо, ТОВ "Ростовський антрацит" - вугледобувне підприємство, що видобуває вугілля марки антрацит з низьким вмістом сірки.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України.

Входить до складу фінансово-промислової групи Систем Кепітал Менеджмент Рыната Ахметова.

Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок від видобутку і збагачення вугілля до генерації та продажу електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: