Fitch підтвердив рейтинг угод сек'юритизації ПриватБанку

Понеділок, 2 липня 2012, 12:59

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг облігацій класу "B" емітента Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 plc., випущених в рамках угод ПриватБанку для сек'юритизації іпотечних кредитів у 2007 році, на рівні "Bsf".

Прогноз змінений із "позитивного" на "стабільний" відповідно до прогнозу за довгостроковими рейтингами дефолту емітента України, повідомляє портал "Дело" із посиланням на прес-службу Fitch.

"Підтвердження рейтингу відображає суттєвий рівень механізму підтвердження кредитної якості, доступного за облігаціями класу "B", - відзначається у повідомленні агентства.

Угода включає портфель іпотечних кредитів в доларах США, виданих ПриватБанком ("B"/прогноз "стабільний").

Реклама:

Амортизація облігацій відбувається на послідовній основі, і виплати за облігаціями класу "А" вже проведені в повному обсязі, що дозволяє почати амортизацію за облігаціями класу "В".

Механізм підвищення кредитної якості по облігаціях класу "B" істотно збільшився з моменту закриття угоди (62,5% станом на травень 2012 року), проте рейтинг обмежений стелею країни України ("B"), пояснює Fitch.

Облігації класу "B" не мають структурних характеристик, які згладжують трансферний ризик і ризик конвертації (наприклад, можливість введення владою заходів валютного контролю, які могли б заблокувати переказ валютних коштів за кордон).

Валовий надлишковий спред становить 0,8% і використовується як резерв на випадок дефолтів за портфелем забезпечення, а також для виплати відсотків за облігаціями класу "C", які не мають рейтингу.

Кредити, за якими допущено дефолт, визначаються як кредити із простроченням в 90 днів, кумулятивні дефолти за станом на травень 2012 року перебували на рівні 3,59% від початкового балансу.

Активи ПриватБанку становлять 153 млрд 655,1 млн гривень (станом на 01.04.12), кредити і заборгованість клієнтів - 105 млрд 936,1 млн гривень, власний капітал - 17 млрд 5,7 млн гривень.

За розміром активів ПриватБанк займає перше місце в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: