Кузьмін пригрозив МТС і Київстару розслідуванням

Понеділок, 2 липня 2012, 12:32

У операторів мобільного зв'язку "Київстар" і МТС склалося явно монопольне становище: спільно вони займають 80% ринку.

Про це заявив перший заступник голови Антимонопольного комітету Рафаель Кузьмін в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Якби була справедлива конкуренція, ціни продовжували б знижуватися, і нам не надходило б стільки скарг. Собівартість мобільного зв'язку в Україні, Росії та Німеччині приблизно однакова. Тоді чому наші абоненти платять так багато?", - зазначив він.

"Ми рекомендували операторам знизити тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Якщо вони не захочуть цього зробити і вирішать обґрунтувати рівень цін, ми подивимося на їхні дані і порівняємо з нашими. Якщо дійдемо висновку, що вони нас обманюють - відразу почнемо розслідування", - підкреслив перший заступник голови АМКУ.

Реклама:

Кузьмін вважає, що на соціально важливих ринках, до яких належить і мобільний зв'язок, прибутковість компаній і доходи населення повинні бути порівнянні.

"Ми не можемо допустити, щоб рівень операційної рентабельності великих операторів був більше 50%. З іншого боку, ми розуміємо, що "Київстар" і МТС - великі платники податків, і зниження надходжень до бюджету не входить в наші плани", - сказав перший заступник голови АМКУ.

Рекомендації знизити тарифи комітет видав двом найбільшим гравцям ринку.

"Якщо вони знизять тарифи, інші теж знизять. Інакше "Київстар" і МТС захоплять їхню частку ринку. З тієї ж причини ми не включили "Астеліт" в розслідування з роумінгу", - пояснив Кузьмін.

Як відомо, раніше Антимонопольний комітет направив двом найбільшим операторам мобільного зв'язку в країні - "Київстару" і МТС - офіційні листи із рекомендаціями знизити тарифи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: