"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кількість нових мільйонерів в Україні щороку досягає 1,5 тисячі чоловік

Четвер, 19 липня 2012, 15:06

В Україні кількість нових мільйонерів сягає понад 1,5 тис щорічно.

Про це йдеться в дослідженні Wealth Management Ukraine 2012, проведеному виданнями Ukraine Business Insight і Eurasia Insights, передає УНІАН.

Згідно з дослідженням, в Україні налічується близько 30 тис осіб, кожний з яких має більш як 100 тис доларів ліквідних активів.

Зростання кількості доларових мільйонерів у країні іноді становить до 6% на рік, нараховуючи понад 1,5 тис нових мільйонерів щорічно.

Реклама:

У дослідженні з посиланням на рейтинг Forbes зазначається, що загальний дохід 200 найбагатших людей в США становить приблизно 58,2 млрд доларів, тоді як в активах 100 найбагатших українців понад 54 млрд доларів (на квітень 2012 року).

На думку авторів дослідження, обмеженість локальної фондової біржі, широко поширена недовіра до чиновників в країні і недосконалість української податкової системи призвели до того, що найзаможніші приватні особи розміщують близько 60% своїх активів в офшорах, незважаючи на жорсткі обмеження на юридичне переведення капіталу в офшор.

Дослідження, проведене в березні і квітні 2012 року, ґрунтувалося на серії анонімних інтерв'ю і онлайн-опитувань провідних операторів private-banking в Україні і за кордоном.

Як повідомлялося, за 2011 рік кількість мільйонерів у Києві зросла на чверть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: