Агрохолдинг "Нібулон" займеться суднобудуванням

Четвер, 19 липня 2012, 12:52

Один із найбільших агрохолдингів і зернотрейдерів України - компанія "Нібулон" веде переговори про придбання миколаївського суднобудівного заводу "Лиман".

Про це заявив у середу голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов, пише газета "Комерсант-Україна".

Генеральний директор "Нібулона" Олексій Вадатурський підтвердив виданню свій інтерес до "Лиману".

"Є наміри придбати завод. Але угода ще не відбулася, тому що є певні речі, які необхідно" витримати "до покупки", - розповів він, відмовившись від більш докладних коментарів.

Реклама:

Генеральний директор "Лиману" Сергій Ісаков уточнив, що між сторонами підписано попередню угоду, яка передбачає першочергове право "Нібулону" на придбання заводу.

"Ідеться про перехідний період, в ході якого буде проведена модернізація "Лиману" і реалізована програма "Нібулона" щодо будівництва власного флоту барж та буксирів із наступним продажем заводу", - сказав він.

Суднобудівний завод "Лиман" спеціалізується на виробництві патрульних катерів, моторних і вітрильних яхт довжиною до 70 м.

Загальна площа заводу - 7,6 га, площа акваторії - 9,5 га, глибина біля причалу - 5 м.

Фінансові та виробничі показники не розголошуються.

За даними учасників ринку, власниками заводу є одеські підприємці та директор "Лиману" Сергій Ісаков, хоча він цю інформацію спростовує.

"Нібулон" на сьогодні - єдиний в Україні агрохолдинг і зернотрейдер, який володіє власним флотом з 28 барж і 6 буксирів.

У прес-службі компанії повідомили, що зараз реалізується інвестиційний проект, що включає в себе створення власного флоту дедвейтом 200 тис. тонн (57 самохідних і несамохідних суден) і будівництво 7 елеваторів (загальною потужністю понад 250 тис. тонн).

Загальну вартість проекту "Нібулон" оцінює в 150 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: