"Укрзалізниця" хоче на нові "модні" вагони 2 мільярди доларів

Четвер, 19 липня 2012, 12:02

Щоб оновити парк пасажирських вагонів, держпідприємству "Укрзалізниця" треба близько 2 млрд доларів.

Про це заявив гендиректор компанії Володимир Козак, передає ТСН.

"Сьогодні один пасажирський вагон із нержавіючої сталі Крюківського вагонобудівного заводу коштує близько 2 млн доларів. Для оновлення парку необхідно зробити закупівлі на 2 млрд доларів. Самостійно, без бюджетних коштів, залізниці не зможуть оновити парк пасажирських вагонів", - зазначив він.

Також Козак додав, що на сьогодні з усього парку пасажирських вагонів (близько 5000) лише близько 2000 відповідають сучасним стандартам якості та комфорту.

Реклама:

Як відомо, наприкінці червня глава Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що об'єкти "Укрзалізниці" будуть приватизовані, але не на "класичних" для України умовах.

"Приватизація об'єктів "Укрзалізниці" - це досить масштабний процес, який розтягується в часі. Це дійсно новий напрямок приватизації, це не класична приватизація, коли продається, припустимо, контрольний пакет акцій. Тут необхідна реструктуризація. Але крок за кроком, виважено цей процес буде здійснюватись", - сказав він.

Пізніше головний залізничник Володимир Козак запевнив, що програма реформи "Укразалізниці", яка передбачена на 7 років, не передбачає приватизації підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: