Цушко підключить НКРЗІ до розслідування на ринку мобільного зв’язку

Четвер, 19 липня 2012, 10:55

Антимонопольний комітет та Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, співпрацюватимуть при розслідуванні, яке проводить комітет на ринку послуг мобільного зв'язку.

Про це сторони домовилися під час робочої зустрічі в середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу АМКУ.

В ході заходу, який відбувся під керівництвом голови комітету Василя Цушка і голови комісії Петра Яцука, також розглядалося питання щодо проекту наказу про створення спільної робочої групи, її основних завдань.

Крім того, учасники зустрічі обговорили проект закону "Про Загальнодержавну програму розвитку конкуренції в Україні на 2013-2023 роки" та проект плану заходів із виконання цієї програми в частині повноважень комісії.

Реклама:

Як відомо, раніше Антимонопольний комітет направив двом найбільшим операторам мобільного зв'язку в країні - "Київстару" і МТС - офіційні листи із рекомендаціями знизити тарифи.

Перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін заявив, що у цих операторів склалося явно монопольне становище: спільно вони займають 80% ринку.

На думку Кузьміна, на соціально важливих ринках, до яких належить і мобільний зв'язок, прибутковість компаній і доходи населення повинні бути порівнянні.

"Ми не можемо допустити, щоб рівень операційної рентабельності великих операторів був більше 50%. З іншого боку, ми розуміємо, що "Київстар" і МТС - великі платники податків, і зниження надходжень до бюджету не входить в наші плани", - сказав перший заступник голови АМКУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: