"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільше мільйонерів проживає у Сінгапурі

Середа, 18 липня 2012, 18:59

Відповідно до останнього звіту Boston Consulting Group, найбільше мільйонерів у Сінгапурі.

До кінця 2011 року чисельність заможних громадян там виросла на 14%, що становить 17% від усіх сімей, що живуть в цій країні, передає "Бфм.ру".

Більше 10% домашніх господарств припадає також і на частку мільйонерів в таких нафтовидобувних країнах, як Катар і Кувейт.

При цьому Росія не увійшла навіть до двадцятки, хоча знаходиться в трійці лідерів за кількістю мільярдерів.

Реклама:

І цьому є пояснення, каже екс-редактор журналу Forbes Михайло Козирєв:

"Найбагатші люди - це ті, у яких в руках великі, помітні неозброєним поглядом активи: компанії, газети, заводи, пароплави. У Росії, на відміну від того ж Китаю, досить багато людей, що легалізували своє володіння великими активами. Що стосується людей менш багатих, мільйонерів, то їх порахувати по головах набагато складніше. Тому, в Росії так мало мільйонерів, тому що їх дуже складно знайти".

"Люди зі станом 1-2-3 млн доларів - їх не видно, вони приховують свої компанії за офшорами - дуже складно визначити вартість цих активів, бо вони ухиляються від податків, не показують реальні обороти. Тому, російський малий і середній бізнес складно оцінити в кінцевих показниках".

Найбільш значно вартість майна людей зросла в країнах Азії і тихоокеанського регіону - в Японії, Китаї, на Тайвані.

Там налічується понад мільйон доларових мільйонерів. І буде ще більше, зазначає гендиректор компанії BigFish Executive Solutions Тетяна Баскіна:

"У цих регіонах економіки, що дуже активно розвиваються - це зараз дуже популярний, модний напрямок для інвестицій. Якщо ви поговорите з будь-яким великим бізнесом з європейських країн, з Америки і з нашими великими бізнесменами, то зараз у дуже багатьох компаній популярний напрям розвитку як географічних, так і інвестиційних програм - це Південно-Східна Азія. І, відповідно, ці інвестиції викликають зростання добробуту і економічно позитивні фактори в цих країнах".

При цьому в абсолютних цифрах, не у відсотках, за кількістю мільйонерів - лідером, все-таки, є Сполучені Штати Америки.

Там їх понад 5 мільйонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: