"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bank of America в ІІ кварталі зміг повернутися до прибутку

Середа, 18 липня 2012, 17:38

Bank of America Corp, другий за величиною банк США, зміг повернутися до прибутку в другому кварталі завдяки зниженню витрат і скороченню резервів на втрати з позик.

Bank of America отримав 2,5 мільярда доларів, або 19 центів на акцію, чистого прибутку проти 8,8 мільярда доларів збитків роком раніше, передає Reuters.

Відновлення BofA після фінансової кризи відбувається повільніше, ніж у його конкурентів, в основному, через збитки, пов'язані з купівлею у 2008 році іпотечного кредитора Countrywide Financial.

Загальна виручка BofA знизилася до 21,97 мільярда доларів з 22,28 мільярда доларів, отриманих у першому кварталі 2012 року.

Реклама:

Однак у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше BofA зміг значно покращити цей показник: у другому кварталі 2011 року виручка банку становила 13,24 мільярда доларів.

Щоб збільшити доходи, Bank of America в 2011 році запустив масштабну програму скорочення витрат, яка складалася з кількох фаз реструктуризації.

18 липня BofA заявив, що за рахунок другої фази, що стосується ринків капіталу, комерційного банкінгу та сфер управління активами, до середини 2015 року зможе економити щорічно 3 мільярди доларів.

В 2011 році BofA говорив, що в рамках першої фази, коли банк проводив перегляд сфер обслуговування клієнтів та підтримки його систем, планувалося знизити щорічні витрати на 5 мільярдів доларів, а також скоротити число співробітників в цих сферах на 30 тис чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!