"Укрзалізниці" на нові вагони потрібно 2 мільярди доларів, яких немає

Середа, 18 липня 2012, 16:24

"Укрзалізниці" на кардинальне оновлення парку пасажирських вагонів потрібно не менше 2 млрд доларів, оскільки більшість пасажирських вагонів, які використовуються на залізницях України, морально і фізично застаріли.

Про це заявив генеральний директор компанії Володимир Козак, додавши, що таких коштів у "Укрзалізниці" немає, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні один пасажирський вагон з нержавіючої сталі виробництва Крюківського вагонобудівного заводу коштує близько 2 млн доларів. Для оновлення парку необхідно провести закупівлі на 2 млрд доларів. Самостійно, без бюджетних коштів, залізні дороги не зможуть оновити парк пасажирських вагонів", - сказав він.

Козак також повідомив, що відповідно до норм закону "Про залізничний транспорт" оновлення пасажирського рухомого складу і інфраструктурні проекти повинні здійснюватися за бюджетні кошти, і підкреслив що за 21 рік незалежності держави залізниці України не отримували з бюджету ні копійки.

Реклама:

"Ми переконані, що наступний рік стане переломним: з державного бюджету почнуть виділятися кошти на оновлення пасажирських вагонів і компенсації за проїзд пільгових категорій населення надходити в повному обсязі", - зазначив гендиректор "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, гендиректор Козак заявив, що приватизації "Укрзалізниці" не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: