Євро стабільний до долара після промови Бернанке

Середа, 18 липня 2012, 14:52

Євро стабільний до долара, так як глава ФРС США Бен Бернанке у вівторок не виключив можливість додаткового пом'якшення політики.

Курс євровалюти близький до 1,226 долара за євро після зниження у вівторок до 1,22 долара за євро, а індекс долара до валютного кошика тримається на рівні 83,048, досягнувши минулого тижня максимуму двох років - 83,829, повідомляє агентство Reuters.

Глава ФРС США Бен Бернанке заявив у вівторок, що центробанк готовий підтримати замедляющую американську економіку новими заходами, але утримався від подробиць.

"Бернанке не дав ясного натяку на пом'якшення політики, але вказав на таку можливість у разі потреби. Це є підтвердженням політики ФРС, визначеної на останній нараді, але не дає ринку новий поштовх", - сказав економіст по валютних ринків Bank of Tokyo-Mitsubishi Лі Хардман.

Реклама:

Стратеги передбачають невелике зниження долара найближчим часом, оскільки "кількісне пом'якшення" підвищує обсяг доларів у фінансовій системі, але більш довгострокова тенденція до зниження євро зберігається через підвищення вартості запозичень Іспанії та Італії.

"Ми підозрюємо, що зберігаються ознаки погіршення економічної ситуації в Європі і стрес на європейських ринках з фіксованою прибутковістю продовжать чинити тиск на єдину валюту в середньостроковій перспективі", - ідеться у звіті стратега Citi Ендрю Кокса.

У середу Німеччина продасть на аукціоні дворічні облігації на суму до 5 млрд євро, прибутковість по яких може стати негативною.

Іспанія проведе аукціон з продажу облігацій на 3 млрд євро в четвер.

По відношенню до єни євро знизився на 0,2% - до 97,09 єни за євро, опустившись у понеділок до шеститижневого мінімуму 96,17 єни за євро, а долар стабільний на рівні 79,05 єни.

Курс австралійського долара знизився на 0,1% - до $1,0299, але отримує хорошу підтримку, тому що центробанк не бачить потреби у зниженні процентних ставок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: