S&P підвищило рейтинг Білорусі

Середа, 18 липня 2012, 10:42

Міжнародне агентство Standard & Poor's підвищило короткостроковий рейтинг Білорусі з "C" до "B".

Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги країни в іноземній і національній валюті на рівні "B-", зі "стабільним" прогнозом, повідомляє BFM.ru.

Підвищення короткострокових рейтингів відображає перегляд критеріїв агентства щодо зв'язку між довгостроковими і короткостроковими суверенними кредитними рейтингами.

Згідно з переглянутими критеріями, короткостроковий рейтинг держави безпосередньо залежить від довгострокового рейтингу.

Реклама:

Таким чином, підвищення короткострокових рейтингів не відображає поліпшення в короткостроковій кредитоспроможності Білорусії, говориться в повідомленні.

За даними S&P, рейтинги Білорусі стримуються політичними ризиками, високими потребами уряду в залученні фінансування, його залежністю від зовнішніх джерел запозичень, а також небажанням влади проводити необхідні структурні реформи для поліпшення конкурентоспроможності країни і перспектив зростання її економіки.

"Рейтинги Білорусі підтримуються за рахунок відносно високого, хоча він і знижується, показника ВВП на душу населення; істотних запасів виробничих потужностей; наявності в країні висококваліфікованої робочої сили", - сказано у повідомленні.

На думку експертів S&P, перераховані фактори вказують, що у Білорусі є потенціал для поліпшення продуктивності, якщо в країні будуть проведені структурні реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: