Нафта дешевшає після виступу Бернанке

Середа, 18 липня 2012, 10:01

Нафта дешевшає вранці в середу після п'яти днів зростання, не дочекавшись напередодні конкретних натяків від глави ФРС Бена Бернанке на нові заходи грошово-кредитної політики для стимулювання економіки найбільшого в світі споживача "чорного золота".

Падіння нафтових котирувань відбулося також після того, як зростання цін від досягнутих у червні мінімумів цього року склав 16%, що спонукало деяких інвесторів фіксувати прибуток, повідомляє агентство Reuters.

В цілому світові ринки у вівторок - від азіатських фондових бірж до ринку євро - закрилися в плюсі, оскільки у своєму виступі в банківському комітеті Сенату Бернанке залишив відкритими двері для нових стимулюючих заходів.

До 8:06 ціни на нафту Brent знизилися на 69 центів - до 103,31 долара за барель, нафта WTI подешевшала на 53 цента - до 88,69 долара за барель.

Реклама:

"Коментарі Бернанке збіглися з утримання з останнім протоколом - готовність зробити щось більше, якщо це буде необхідно. Нафта відійшла від червневих мінімумів і підібралася досить близько до середньострокового балансу, і тому ми бачимо невелику корекцію. Відбувається фіксація прибутку", - сказав Рік Спунер із CMC Markets.

У середу ринок буде чекати виходу доповіді Управління енергетичної інформації (EIA) про запаси нафти в США.

Дані Американського інституту нафти (API), які вийшли у вівторок, зафіксували зниження запасів нафти на 2 млн барелів за тиждень до 13 липня, при цьому аналітики в середньому очікували зниження на 1,2 млн барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: