Бернанке підтвердив готовність ФРС знову підтримати економіку

Середа, 18 липня 2012, 09:24

Федеральна резервна система США готова підтримати американську економіку, яка сповільнюється новими заходами.

Про це під час виступу в банківському комітеті Сенату США у вівторок заявив глава ФРС Бен Бернанке, утримавшись від деталей, повідомляє агентство Reuters.

Бернанке назвав перешкодами на шляху до відновлення колишніх темпів зростання поганий ринок кредитування в світі боргових проблем Європи і невизначеність з бюджетною політикою Вашингтона, захопленого президентською кампанією.

Фінансові ринки в останні дні затаїлися в очікуванні виступу Бернанке, в якому інвестори хотіли почути натяки на наближення третього раунду викупу держоблігацій - так званого "кількісного пом'якшення", або QE3.

Реклама:

"Відображаючи заклопотаність повільним прогресом у скороченні безробіття і ризиками подальшого уповільнення економіки, ФРС на липневому засіданні чітко позначила готовність до подальших дій", - ідеться у промові Бернанке для сенаторів.

Аналітики та інвестори не знайшли у виступі вказівок на швидкі зміни в політиці ФРС.

"Ринок готувався отримати сигнал про негайних діях і, очевидно, не отримав його. Бернанке залишив двері відкритими для QE3, але ні на крок не просунувся до його застосування", - сказав старший аналітик Commonwealth Foreign Exchange Омер Есінер.

На песимістичний тон чиновника ринки відповіли таким же песимізмом.

Financial Times так прокоментувало подію: "Відсутність новин про конкретні кроки підірвало бажання гравців ризикувати, акції знизили зростання".

Зокрема, індекс S&P 500, що відкрився ростом, в кінці дня показував зниження на 0,5% до 1347,5 пункту.

Крім того, незначно знизилася вартість серпневих ф'ючерсних контрактів на нафту WTI в ході торгів на Нью-Йоркській товарній біржі - на 0,1%, до 88,42 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: